BEHANDELINGEN

De eerste behandeling duurt 60 - 75 minuten (is incl. een intake gesprek) en kost €65,-  De vervolg behandelingen duren circa 55-70 minuten.
Het tarief is dan per behandeling €60,-

Let op: op dit moment vergoeden zorgverzekeraars alleen de voetreflex-therapie! 

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw zorg pakket wordt de voetreflex-therapie gedeeltelijk of geheel vergoed. 

1.Voetreflexologie

Het doel van reflexologie is om de verstoorde harmonie tussen lichaam en geest te herstellen. Door behandeling van de reflexgebieden, druk en warmtetoevoer van de beoefenaar kunnen eventuele blokkades opgeheven worden.

Alles verbonden met uw voeten
Alle organen en weefsels in het lichaam hebben een eigen reflexie in de voet via de uiteinden van de zenuwen. Bij een verstoring in het lichaam zal deze reflexie tijdens de behandeling merkbaar zijn middels pijn, prikkels, jeuk, verandering van de huid (denk aan eelt, transpiratie), kleurverschil en meer.

De plaats waar deze sensaties ontstaan geeft aan welk orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert.

Eerste behandeling
Tijdens onze eerste behandeling maak ik altijd een overzicht. Dit is om een eerste indruk van u te krijgen en om te zien waar de harmonie verstoord is. Ook wordt op deze manier duidelijk waar de volgende keer extra aandacht aan gegeven kan worden.

Lichaamsgenezing
Wanneer de blokkades zijn opgeheven of opgelost, is het lichaam in staat zichzelf te genezen. Een voetreflexoloog geneest dus niet zelf, zij helpt u slechts in het genezingsproces.

Een voetreflextherapeut gaat er vanuit dat de mens als geheel wordt behandeld en niet alleen dat gedeelte van de voet waar zich de pijn of klacht bevindt. Voetreflexologie is niet alleen een prettige, maar ook een veilige methode.

Genezing bevorderen
Naast de behandeling kunt u uw genezing bevorderen met andere natuurlijke methodes, zoals:

 • goede voeding
 • leren ontspannen van het lichaam
 • het drinken van kruidenthee
 • homeopathie
 • Bach-remedies

ADVIES: drink veel thee (looizuur-arm) en water!

Het wordt afgeraden om alcohol te nuttigen, dit kan een heftige reactie in het lichaam teweegbrengen.

Wat er verder ook gebeurt, het is goed; want het betekent dat er iets in gang is gezet en ieder mens verschilt daarin. Iedereen reageert anders. 

Laat altijd weten wat er gebeurt tijdens de behandeling en vertel bij een volgende keer hoe de tussenliggende periode is verlopen.

2.Integrale lichaamstherapie

Integrale lichaamstherapie is een natuurlijke geneeswijze die uitgaat van de zelfhelende werking van ons lichaam door verschillende massagetechnieken.

Klachtenomschrijving
Heeft u last van onderstaande verschijnselen, dan kan meridiaan-massage en/of voetreflexologie daar verandering in brengen.

 • hoofdpijn
 • slapeloosheid
 • pijnlijke nek/schouders
 • rugklachten
 • vermoeidheid
 • angstgevoelens
 • stress
 • andere klachen die niet meteen duiden op een lichamelijke afwijking

Behandelvormen

 • Meridiaan behandeling/acupressuur:
  In het Oosten wordt het lichaam ingedeeld in meridiaanbanen en de 5 elementen. Door druk uit te oefenen op deze banen kan het lichaam weer in balans gebracht worden.
 • Energetische behandeling:
  Ons lichaam bestaat uit energie. Deze zijn in en rond ons lichaam terug te vinden in chakra's en energievelden (zoals uw aura). Door middel van verschillende technieken kunnen deze energieën in balans gebracht worden.
 • Acces Bars®:
 • ‚ÄčTijdens een Access Bars sessie worden 32 energetische punten op het hoofd zachtjes aangeraakt waardoor blokkades en aannames worden verwijderd

Energie in het lichaam moet stromen

Ik onderzoek wat de samenhang tussen uw klachten en gevoelens is. Zo kunnen we de spanning in het lichaam lokaliseren en kan ik u adviseren hoe u met eventuele spanning om kunt gaan. Het doel van mijn therapie is om spanning vrij te laten, zodat de energie weer beter kan stromen in het lichaam.

Bijverschijnselen & lichamelijk proces

Ons lichamelijke proces tijdens en na de behandeling voor u op een rijtje

Uw lichaam geneest
Afhankelijk van uw persoon, kunnen de volgende bijverschijnselen optreden. Wees ervan bewust dat deze verschijnselen wijzen op genezing en aangeven dat uw lichaam voor u aan het werk is.

Tijdens de behandeling
...
kunt u last krijgen van toenemende transpiratie, een veranderende lichaamstemperatuur, prikkelingen, geeuwen/slaperigheid, huilen en opkomende emoties.


Na de behandeling
...
kunt u duizeligheid ervaren, het gevoel hebben dat u zweeft, op wolkjes lopen, blijheid en ruimte voelen, energieke gevoelens ontwikkelen en last hebben van loomheid.

Het vervolg
Een aantal dagen na de behandeling is uw lichaam nog altijd aan het werk en aan het genezen. Hierdoor kan ook uw urine donkerder zijn, dit komt door de afvalstoffen die zijn losgekomen en het lichaam verlaten. Daarnaast komen veelal oude kwalen (even) terug om daarna te verdwijnen. Ook kunt u meer last krijgen van afscheiding en ervaart u veranderde gevoelens op verschillende gebieden.