Voetreflex & TuiNa therapie bij Your Health Care in Heerlen

Contact

Aan het begin van het consult wordt na jouw inbreng van het thema en d.m.v. tong en pols diagnose gekeken welke behandeling het beste past. 

Je kunt kiezen tussen:

Consult 60 - 75 minuten en is €80,-

Consult 75 - 90 minuten en is €90,-

Prijzen vanaf januari 2023

Op dit moment is er een cliënten stop.

Let op: op dit moment vergoeden zorgverzekeraars alleen de voetreflextherapie! Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw zorgpakket wordt de voetreflextherapie gedeeltelijk of geheel vergoed.

Voetreflexologie

Het doel van reflexologie is om de verstoorde harmonie tussen lichaam en geest te herstellen. Door behandeling van de reflexgebieden, druk en warmtetoevoer van de beoefenaar kunnen eventuele blokkades opgeheven worden.

Alles verbonden met uw voeten

Alle organen en weefsels in het lichaam hebben een eigen reflexgebied in de voet via de uiteinden van de zenuwen. Bij een verstoring in het lichaam zal dit gebied tijdens de behandeling merkbaar zijn middels pijn, prikkels, jeuk, verandering van de huid (denk aan eelt, transpiratie), kleurverschil en meer.

De plaats waar deze sensaties ontstaan geeft aan welk orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert.

Eerste behandeling

Tijdens onze eerste behandeling neem ik eerst een anamnese, tong en pols diagnose af. Dit is om uw verwachtingen, klachten en eventuele contra-indicaties in kaart te brengen. Daarna ga ik de voeten "lezen" gevolgd door een behandeling. Na afloop nemen wij door hoe het verloop van het traject zal gaan.

Lichaamsgenezing

Wanneer de blokkades zijn opgeheven of opgelost, is het lichaam in staat zichzelf te genezen. Een voetreflexoloog geneest dus niet zelf, zij helpt u slechts in het genezingsproces.

Als voetreflextherapeut ga ik er vanuit dat de mens als geheel wordt behandeld en niet alleen dat gedeelte van de voet waar zich de pijn of klacht bevindt. Voetreflexologie is niet alleen een prettige, maar ook een veilige methode.

Genezing bevorderen

Naast de behandeling kunnen we samen kijken wat er nog nodig is om uw gezondheid te bevorderen, zoals:

 • Goede voeding
 • Leren ontspannen van het lichaam
 • Etherische olie
 • Coaching
 • Beweging/yoga

 

TuiNa Meridiaan therapie

TuiNa betekent letterlijk: duw en knijp. Het is een behandelvorm vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Tuina-meridiaan massage is een behandeling die de meridianen en de energiestroom (Qi) stimuleert en reguleert door verschillende massagetechnieken. Als er blokkades in dit systeem komt ontstaan er vaak klachten of zelfs ziektes. Vooraf aan de behandeling wordt een pols en tong diagnose gedaan om na te gaan hoe de energiestroom op dat moment in het lichaam is. Aan de hand hiervan en het anamnese gesprek wordt de behandeling bepaald. Naast de massage technieken en meridiaan-strekkingen kan er ook cupping of guasha toegepast worden.

Wanneer in te zetten:

Heeft u last van onderstaande verschijnselen, dan kunnen wij kijken welke behandeling u het beste zou kunnen ondersteunen.

 • Hoofdpijn
 • Slapeloosheid
 • Pijnlijke nek/schouders
 • Rugklachten
 • Vermoeidheid
 • Stress
 • Andere klachten die niet meteen duiden op een lichamelijke afwijking

Energie in het lichaam moet stromen

Ik onderzoek wat de samenhang is tussen uw klachten en gevoelens. Zo kunnen we de spanning in het lichaam lokaliseren en kan ik u adviseren hoe u met eventuele spanning om kunt gaan. Het doel van mijn therapie is om spanning vrij te laten, zodat de energie weer beter kan stromen in het lichaam.

 • Overzicht behandelingen

Hieronder vind u een overzicht van de mogelijkheden binnen mijn praktijk.

 • Reflexologie & TCM 

Ons lichaam/geest/energie is weerspiegeld in onze voeten&handen, meridianen en andere energie systemen. Door deze te behandelen gaat de energie beter stromen en gaat jouw systeem op zoek naar balans/herstel. Vanuit de 5 elementen/TCM kijk ik waar de onbalans zit en zo kan ik een passende reflexologie behandeling inzetten. Soms kan het zijn dat ik daardoor ook op de benen/rug/hoofd bepaalde punten behandel.

 • Your Care behandeling

Hier gaan we samen kijken waar jij aan zou willen werken. Welk gebied en/of thema vraagt de aandacht. Jouw lichaam vertelt altijd wat het nodig heeft, alleen vergeten we nog wel eens te luisteren.

De behandeling kan bestaan uit: Reflexologie, TuiNa en/of een energetische behandeling. Daarnaast gaan we na wat je thuis in de tussenliggende periode zelf kan doen. Hier kun je denken aan oefeningen, meditatie, voedingsadviezen of etherische olie. Zoals Your Care ook aangeeft, het is jouw gezondheid dus wat kan jij zelf toevoegen.

Tijdens deze behandeling kunnen Itovi scan/inzichtkaarten/olie aanvullend worden ingezet.

 • Balans in jouw systeem

Als je het idee hebt dat je ontspanning nodig hebt om weer in balans te komen. De vraagt blijft wel altijd: Waar ervaar je dan spanning in je lichaam? Je kunt dan kiezen uit:

TuiNa Zen, VoetreflexPlus Zen, Energetische behandeling, Bamboe massage, Chakra rug massage, An Shen (Chinese hoofd/nek/schouder massage), Raindrop massage