Voetreflex therapie - Tuina - Energetische behandelingen bij Your Health Care in Heerlen

Contact

Aan het begin van het consult wordt na jouw inbreng van het thema en d.m.v. tong en pols diagnose gekeken welke behandeling het beste past. 

Vanaf oktober 2022 kun je kiezen tussen:

Consult 60 - 75 minuten en is €80,-

Consult 75 - 90 minuten en is €90,-

Let op: op dit moment vergoeden zorgverzekeraars alleen de voetreflextherapie! Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw zorgpakket wordt de voetreflextherapie gedeeltelijk of geheel vergoed.

RESERVEER UW VOETREFLEXBEHANDELING OF LICHAAMSGERICHTE BEHANDELING

Voetreflexologie

Het doel van reflexologie is om de verstoorde harmonie tussen lichaam en geest te herstellen. Door behandeling van de reflexgebieden, druk en warmtetoevoer van de beoefenaar kunnen eventuele blokkades opgeheven worden.

Alles verbonden met uw voeten

Alle organen en weefsels in het lichaam hebben een eigen reflexgebied in de voet via de uiteinden van de zenuwen. Bij een verstoring in het lichaam zal dit gebied tijdens de behandeling merkbaar zijn middels pijn, prikkels, jeuk, verandering van de huid (denk aan eelt, transpiratie), kleurverschil en meer.

De plaats waar deze sensaties ontstaan geeft aan welk orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert.

Eerste behandeling

Tijdens onze eerste behandeling neem ik eerst een anamnese af. Dit is om uw verwachtingen, klachten en eventuele contra-indicaties in kaart te brengen. Daarna ga ik de voeten "lezen" gevolgd door een behandeling. Na afloop nemen wij door hoe het verloop van het traject zal gaan.

Lichaamsgenezing

Wanneer de blokkades zijn opgeheven of opgelost, is het lichaam in staat zichzelf te genezen. Een voetreflexoloog geneest dus niet zelf, zij helpt u slechts in het genezingsproces.

Een voetreflextherapeut gaat er vanuit dat de mens als geheel wordt behandeld en niet alleen dat gedeelte van de voet waar zich de pijn of klacht bevindt. Voetreflexologie is niet alleen een prettige, maar ook een veilige methode.

Genezing bevorderen

Naast de behandeling kunnen we samen kijken wat er nog nodig is om uw gezondheid te bevorderen, zoals:

 • Goede voeding
 • Leren ontspannen van het lichaam
 • Etherische olie
 • Coaching
 • Beweging/yoga

Tuina/Meridiaan massage

Tuina betekent letterlijk: duw en knijp. Het is een behandelvorm vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Tuina-meridiaan massage is een behandeling die de meridianen en de energiestroom (Qi) stimuleert en reguleert door verschillende massagetechnieken. Als er blokkades in dit systeem komt ontstaan er vaak klachten of zelfs ziektes. Vooraf aan de behandeling wordt een pols en tong diagnose gedaan om na te gaan hoe de energiestroom op dat moment in het lichaam is. Aan de hand hiervan en het anamnese gesprek wordt de behandeling bepaald. Naast de massage technieken en meridiaan-strekkingen kan er ook cupping of guasha toegepast worden.

Wanneer in te zetten:

Heeft u last van onderstaande verschijnselen, dan kunnen wij kijken welke behandeling u het beste zou kunnen ondersteunen.

 • Hoofdpijn
 • Slapeloosheid
 • Pijnlijke nek/schouders
 • Rugklachten
 • Vermoeidheid
 • Stress
 • Andere klachten die niet meteen duiden op een lichamelijke afwijking

Energie in het lichaam moet stromen

Ik onderzoek wat de samenhang is tussen uw klachten en gevoelens. Zo kunnen we de spanning in het lichaam lokaliseren en kan ik u adviseren hoe u met eventuele spanning om kunt gaan. Het doel van mijn therapie is om spanning vrij te laten, zodat de energie weer beter kan stromen in het lichaam.

 • Access Consciousness & Access Bars

Meer bewust worden van jezelf, in de vraag zijn met wat er nog meer mogelijk is en daarvandaan elke keer weer kiezen wat het beste past bij jou. Dat is wat Access Consciousness voor mij betekent. Tools en behandelingen die mijn leven een stuk aangenamer gemaakt hebben.

 • Access Bars® 

Tijdens een Bars-sessie worden 32 energetische punten op het hoofd aangeraakt. Hiermee ontlaad je het lichaam van spanning en stress. Je kunt het vergelijken met het leegmaken van de harde schijf van een computer.

 • Access Body Processen®

Onze fysieke lichaam bestaat uit energie. Als energie niet stroomt dan ontstaan er blokkades en ongemakken. Door het aanraken van het lichaam tijdens de Body Processen en het eventueel stellen van vragen nodigen wij de energie weer uit te gaan stromen. Hierdoor ontstaat er meer gemak in het lichaam en de geest.

Your Health Care
Oliemolenstraat 60 
6416 CB Heerlen

Privacyverklaring

KVK: 14076111

Contactgegevens

 06 - 24 18 08 26

 info@yourhealthcare.nl

Behandelingen op afspraak maandag, dinsdag en vrijdag.

ik ben geregistreerd bij deze organisaties.